Tänka på vid prisjämförelse

När du ska göra en prisjämförelse på en prisjämförelsesajt är det flera saker du bör tänka på. Det är nämligen inte bara priset som är det viktiga när du ska köpa en produkt. Nu ska vi på prisjämförelse.com ge dig några tips på vad du bör tänka på vid prisjämförelse.

Välj rätt prisjämförelsesajt

Det finns prisjämförelsesajter som bara söker igenom något tiotal butiker och det finns sajter som bara jämför priser mellan butiker som betalar för att finnas med på sajten. Det här gör att du riskerar att missa de bästa priserna och får betala för mycket för dina inköp. Om du väljer en prisjämförelsesajt, som till exempel PriceRunner, får du en prisjämförelse som omfattar alla butiker som säljer den produkt du är ute efter. De butiker som inte har betalt för sig (vilket är inte är många) finns också med, men dessa butiker har ingen länk som leder dig direkt till produkten på butikens hemsida.

Kolla upp vem som skriver recensionerna

En seriös prisjämförelsesajt har både användarrecensioner som vi ”vanliga” människor skriver efter att vi testat produkten och expertrecensioner som är skrivna av fackjournalister som jobbar för olika tidskrifter och stora tunga ansedda sajter. Du bör alltså undvika att jämföra priser på en sajt där du misstänker att personerna bakom sajten skriver recensionerna själva.

Leverans och bra service är också viktigt

Det är också viktigt att kolla vad andra skriver om en viss butik innan du beställer en produkt från den. Om butiken brukar ha långa leveranstider, ofta upphäver beställningar, har en lång handläggningstid för returer och reparationer och så vidare kan det vara bättre att välja en annan butik, även om det gör att priset blir något högre. En bra service och korta leveranstider kan vara minst lika viktigt som priset.

Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier